Home / Historik

Ett forskarlag från Storbritannien arbetade sedan slutet av 1990-talet för att hitta en bioteknologisk lösning på kontroll av patogener. Hypotesen var att bygga vidare på forskning från den Ungerske Nobelprisvinnaren Szent-Gyorgi kring Naturliga Bioflavonoider. Målet var att använda naturens eget vapen för att bekämpa sjukdomar i växter, djur och människor. Citrox Bio-Sciences Ltd var ett av företagen som föddes ur denna forskning. 

Själva produkten - Citrox® BC (Bioflavonoid Complex) - är en komplex bioflavonoid förening skapad av fd ICI kemisten Ian Ripley, medgrundare Citrox® Ltd. Bioflavonoiden extraheras från omogna bittra apelsiner genom en specialiserad extraktions- och filtreringsprocess. De kombineras sedan med ett antal fruktsyror för att skapa den grundläggande Bioflavonoidiska föreningen (BCL).

Citrox® BCL har ett brett spektrum av anti-mikrobiska, anti-virala samt mögel- och svampförstörande egenskaper. Det har blivit testat enligt Europeisk standard och visats vara effektiva till 99,998% - dvs till medicinsk standard. 

I direkt jämförelse med kemiska desinfektionsmedel som klorin, peroxid, Iodin och kvartära ammoniumföreningar; står sig effektiviteten av Citrox® BCL utomordentligt väl. I de flesta fall presterar Citrox® bättre än dessa alternativ.